onsdag den 7. november 2018

Køn og identitet

Køn og identitet


Vi har valgt at skrive køn og identitet, som er et meget stort emne, og der er rigtig mange ting man kan komme ind på. Vi har valgt kun lige at røre overfladen af emnet.
I det samfund vi lever i, er køn delt op i drenge og piger. Dog er der kommet mere fokus på emnet, i forhold til hvad det var engang. Engang sad kvinder og mænd i hver sin side i kirken, og der var kun drenge og pige toiletter. Dengang var der et meget meget mere kønsstereotypt syn på tingene. I dag er man mere large med det, der er blandt andet kommet unisex toiletter, som både alle kan bruge, der er flere der ikke tænker over de forskellige farver til bestemte køn og legetøj til bestemte køn. Men alligevel bliver kønnene stadig delt for meget op, vi mener at man går for meget op i af dele kønnene op i diverse institutioner. Man laver “bilrum” til drengene og “dukkerum” til pigerne. Det ses ofte at drenge som leger med legetøj, som anses for at være ment til piger, bliver set ned på, og vejledt til at lege med noget andet, mere “passende” legetøj og omvendt. Barnet bliver derved undertrykt, da barnet ikke føler sig anerkendt i deres egen identitet.


I dagens Danmark ser man oftest kønnet med det biologiske kønssyn, som handler om at se på mennesker, som det køn de viser fysiske tegn på (altså om de har mandlige eller kvindelige kønssyn.) Man mener at det mentale køn er der fra fødslen af, og ikke kan ændres gennem livet. Derfor støttes børnene i det, som man mener drenge og piger skal kunne. Vi mener at det vil være en bedre ide, hvis man prøvede at kigge på kønnene med det konstruktivistiske kønssyn. Det handler om at, man kigger på børnene som individer, og at man udfra hvad de viser af interesser, støtter dem i dette.

1 kommentar:

  1. Spændende indlæg om et bredt emne, hvor det er godt i ikke går dybt i. I har holdt det let læseligt og nemt at forstå. Vi er vilde med billedet!

    I nævner det konstruktivistiske kønssyn og biologisk kønssyn, hvad indeholder det sidste?
    Har institutionerne i skriver om, kun et kønssyn?
    Er der belæg for at kønnene bliver delt op i institutionerne?

    God vind!

    SvarSlet

Goffman

Goffman Erving Goffman (1922-1982), en Canadisk-Amerikansk sociolog og socialpsykolog. Professor ved University of California, Berkeley o...